dimecres, 21 de maig del 2008

Laporta, Guardiola i... Gratacós (Gratacós qué collons fots!)

LAPORTA

Jo també dono suport a en Laporta.

M’he passat l’any intentant de no veure gaire futbol. Tota una novetat en mi, però és que tot plegat era tant clar, es veia a venir tant aquest final...

L’any passat l’equip va evidenciar tots els problemes que tenia. A l’estiu es va optar per no desfer una gran plantilla i, a més, reforçar-la per provocar la competència dins el vestuari, i contrarestar així la desídia de molts dels integrants de la segona copa d’Europa. Error. Molts dels integrants de la plantilla han demostrat, amb escreix, que tan sols son bon professionals a finals de mes, i que la seva actitud, lluny de canviar, ha empobrit la resta.

Error l’estiu passat? Segurament si, però és fàcil de dir-ho ara. Aquest estiu tots creiem que la plantilla era la millor possible i els objectius per aspirar, infinits.

No em vull estendre més en els detalls, així que em centro en el que vull dir.

Jo dono suport a en Laporta.

És evident que ha comés errors. Molts. Però també és evident que te en el seu favor molts i molts encerts.
El gir social del Barça sota el seu mandat és espectacular.
El canvi esportiu (malgrat el present), també ha estat espectacular. Veníem d’un forat negre i ens varem transmutar en llum.

Laporta defensa els valors del Barça, i feia molts anys que això no passava. Darrera seu, sols hi veig voltors disposats a tot per boicotejar. Aquest fet no és, però, excusa per les actuacions que hem vist d’en Laporta aquest hivern.
Tots sabem de les traves i pressions a les que s’ha d’enfrontar un president del Barça, i més un president nacionalista, però el càrrec exigeix saber portar-ho i lluitar-hi sense allunyar-te del principis i objectius inicials.

Així que, Joan, torna als orígens, aïllat de voltors i mals amics, sigues impenetrable als atacs, però obre’t a la gent que, com tu, volem al mateix pel Barça. I pel país. Cerca les complicitats i demostra que la teva, és la línia correcta. Amb fermesa, coratge i empenta.

Que n’aprenguin!!!


GUARDIOLA

He sentit moltes bajanades sobre en Guardiola persona, Guardiola jugador i sobre Guardiola proper entrenador del Barça.

Es veu que en aquest país nostre, carregar-se (o intentar-ho) tot el que tenim que sobresurt per sobre la resta, s’ha convertit en el nostre esport nacional. Bé, no em sorprèn, així ens va en tots els terrenys com a país. Es veu que s’ha de ser curtet (i socialista?) per comptar amb el pilotisme mediàtic i el suport popular.

Doncs bé, jo només diré una cosa. Fa unes setmanes, quan Guardiola va començar a ser una opció possible, un amic em va preguntar que tal veia a Guardiola per agafar ara l’equip. La resposta va ser breu: “el considero tant intel·ligent i capacitat que, si ell accepta, ho veig com la millor opció”.


CATALUNYA

Aquesta tarda he sentit, en boca d’en Pere Gratacós, dues decisions en la convocatòria per el partit contra Argentina

1. No convoca a Bojan per què com que a renunciat a jugar l’eurocopa amb la selecció espanyola, no vol provocar fent-lo jugar amb la catalana (!?!?!?). Bojan ha dit que necessita descans, fer vacances, després de dos estius disputant campionats amb la sub16 i sub17. Si va a l’eurocopa, les seves vacances es queden en 15 dies, i el seu esgotament accentuat. Entrenaments, partits, concentracions... Alguna polèmica possible amb tant lògiques explicacions? A la Cope segur, però... això te res a veure amb que ens auto-privem de tenir el gust de veure’l debutar i jugar amb la nostra Selecció? Algú creu que jugar 45 minuts el proper dia 24 sense ni concentrar-se pot agreujar el seu cansament?

Tant important és la Selecció Catalana per a nosaltres? Així ho demostrem?

Tant respecte li tenen alguns que gosen plantejar-se aquesta empanada mental per tal de renunciar a la presència de Bojan?

Tant petits, esquifits i acomplexats son alguns?


2. Oleguer no va convocat per que no te ritme de partits.

No ens mereixem res.

L’únic futbolista que ha desafiat tothom per defensar el que és, el que pensa, el que creu. Un futbolista que ha demostrat que ser jugador del Barça no implica renunciar a ser persona i lluitar per defensar el que un pensa. L’únic futbolista que s’ha mullat, sense complexes ni propagandes, per defensar el dret a competir pel teu país. Aquest futbolista, de nivell més que sobrat, no ja per ser convocat, si no per ser més que titular... Aquest futbolista, no ha estat convocat per que li falta ritme. Es veu que no pot ni jugar mitja part. Just el que si ha fet en aquests dos darrers partits de lliga. Som uns desagraïts de merda!!!!

Ho sento, però no tenim la dignitat suficient per merèixer una selecció. Almenys personatges com en Pere Gratacós, al que no conec de res, ni sé que pensa ni com és, però que, amb decisions com aquesta, ataca, a traïció, qualsevol voluntat de donar-hi la dignitat, la força i l'orgull que mereix.

Els arguments amb que ha defensat aquestes dues decisions, m’ofenen.

Aquest seleccionador agafa el que ha de ser una reivindicació, un deure com a catalans, un orgull de contribuir-hi, per ajudar a convertir-lo en una patxanga que no molesti a ningú. Sobretot, al colonitzador.

Prou.

Salut companys!!!


2 comentaris:

Elies ha dit...

comparteixo la teva anàlisi. Hi estic d'acord. Tanmateix, dissabte aniré al camp, al Catalunya vs Argentina

L'Espelt ha dit...

Jo no hi podré anar. Tinc un compromís familiar.
Però no ho entenc.
A més del que comento d’en Bojan i en Oleguer (que si mereix alguna cosa, és agraïment), avui llegeixo que en Xavi i en Puyol no hi van per què, DESPRÉS, van a l’espanyola, i no tenen permís. Per contra, el Madrid és a Aràbia fent jugar els seus seleccionats en “bolos” intranscendents. .
No puc entendre que plantegem el partit d’aquesta manera, no ja sense ferir a ningú (dels colonitzadors), si no raonant com els espanyols més recargolats i fent-nos unes empanades mentals dignes d’estudi.
A més de que el partit es celebri, jo voldria presentar un equip competitiu i aspirar a guanyar el partit. I si amb algú li pica, que s’ho rasqui. Si bramen, que bramin.
En fi...

Salut amic!!!